Wine Route | Out of the Box
15781
page-template-default,page,page-id-15781,page-child,parent-pageid-15397,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-6.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Out of the Box

 

wild at heart

 

 

 

 

 

 

Wild at heart. Cordial. Buchu. 
Een buitenbeentje in de collectie, want: alcoholvrij. Maar: wel heel Zuid-Afrikaans! Buchu is namelijk een typisch kruid uit het land, waarmee top-chef Margot Janse bijvoorbeeld vaak kookt. En met deze siroop maak je liters verrassende limonade voor op warme zomerdagen. Serveer in een grote kan en gooi er genoeg ijsklonten bij.
Buchu Cordial is organic en heeft een frisse, natuurlijke, niet al te zoete smaak.

 

 

 

 

 

Monis Logo

 

 

Anders. Monis medium cream Sherry. Stellenbosch.

 

Wij ontdekten deze Sherry in Waterberg (op een paar uur rijden van Johannesburg). In de sfeervol ingerichte safaritent met uitzicht over de Afrikaanse bush stond een karaf met een interessant drankje Elixer. We schonken twee kleine glaasjes in en waren verkocht. Dit mysterieuze drankje was zacht met subtiele restsuikers. Bij de bar informeerden we wat het was; Monis medium cream Sherry. Niet verkrijgbaar in Nederland, maar we vonden toch een weg om het hier te krijgen!

 

Tasting note

Deze medium cream Sherry heeft een zachte, lichtzoete smaak met toch mooie zuren voor de balans. Het is helder, bijna goud van kleur en stroperig. Je ruikt karamel en dennennaalden, je proeft rozijnen, citrusvruchten maar ook ‘christmaspudding’ zoals ze dat in het Zuid-Afrikaans zo mooi weten te omschrijven. Denk eens ‘out of the box’ en schenk deze Sherry bij een high tea, naast of in plaats van thee. Geniet ervan op een koude avond bij de open haard, of juist op een zwoele zomeravond. Bovendien is dit een fijn alternatief voor dessertwijn, en eenmaal open veel langer houdbaar.

 

Druif: 100% Chenin Blanc