Wine Route | Verleidelijke nieuwe wijnen uit de Kaap
15914
post-template-default,single,single-post,postid-15914,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-6.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Verleidelijke nieuwe wijnen uit de Kaap

17 okt Verleidelijke nieuwe wijnen uit de Kaap

Lente in Franschhoek. De hemel is strakblauw, de lucht is fris, maar de zon voelt warm aan. De druivenranken zijn klein en dun en beginnen net te groeien. Ik bestel een koffie op een terrasje met uitzicht op de bergen. Deze dag voelt veelbelovend.FullSizeRender

Voor mijn werk als stewardess ‘moest’ ik laatst naar Kaapstad en dat was natuurlijk de uitgelezen gelegenheid om nieuwe wijnen te proeven! Ik bezocht een van onze favoriete wijnhuizen ‘Anthonij Rupert’. Voor degenen die eerder wijn bestelden bij Wine Route: deze wijnmaker is het brein achter de verrukkelijke rode Bordeaux-blend Optima (2011) maar ook achter de Chenin Blanc van The Cape of Good Hope range. Dit bleken twee ‘bestsellers’ te zijn en dat maakte me nieuwsgierig naar hun andere wijnen.

Ik kan verklappen dat hun bubbly, zoals ze in Zuid-Afrika Champagne liefkozend noemen, me echt verraste. De L’Ormarins is een bijzondere, fruitige Champagne met frisse zuren voor een mooie balans. De kleur is mooi rosé-goud en de mousse is verfijnd. Zoals je misschien al wist maken ze in Zuid-Afrika mousserende wijn volgens de Franse Champagne methode en deze L’Ormarins kan prima tippen aan die van Franse huizen.

Maar de wine tasting die ik kreeg aangeboden was enorm uitgebreid en ik ontdekte nog meer moois. Proefde je eerder al de Chenin Blanc van Cape of Good Hope? Ze maken ook een wervelende Sauvignon Blanc, goed fris geserveerd, je ruikt asperges, fris gemaaid gras en groen fruit en de smaak is sensationeel fris; een topwijn! Uit dezelfde range (met die mooie etiketten) komt ook een bijzondere Chardonnay, zo anders dan dat je ‘m kent. Subtiele houttonen, fruit zoals rijpe perzik, limoen en het zuur van passievruchten, een mineralige ‘touch’ en een waanzinnige afdronk.

IMG_4811

Protea range: waanzinnige flessen!

Ons enthousiasme voor deze veelzijdige wine maker was niet te temmen en daarom is Wine Route met ingang van najaar 2015 officieel importeur van de exclusieve wijnen van Anthonij Rupert. We verwachten de wijnen begin december binnen te krijgen.

FullSizeRender-1

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.