Wine Route | Ja! De wijn is gearriveerd!
15827
post-template-default,single,single-post,postid-15827,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-6.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Ja! De wijn is gearriveerd!

27 jul Ja! De wijn is gearriveerd!

Ongeveer een half jaar nadat we besloten om Zuid-Afrikaanse topwijnen te gaan importeren naar Nederland, stopte vanmorgen de vrachtauto met drie palets wijn in ons straatje.

We stonden te juichen in de keuken, trokken toen onze gympies aan en renden de chauffeur tegemoet. Ja, we waren wel opgelucht, want het is toch best spannend zo’n eerste bestelling. Uiteindelijk maakten onze favoriete wijnen een lange reis en zijn we blij om de bestelling in onze armen te sluiten.

We ontdekten de wijnen tijdens onze laatste trip naar Zuid-Afrika, we proefden ze, genoten ervan en selecteerden ze voor Wine Route. En nadat we vandaag een uur gesjouwd hadden met dozen, keerde op een gegeven moment de rust terug en maakten we doos voor doos open om de flessen te bewonderen. Prachtige etiketten, mooie herinneringen. Want hoewel je, als het goed is altijd geniet van wijn, zijn dit echte parels, de wijnen voor een bijzondere avond en/of bijzonder gezelschap.

Zittend midden tussen de dozen gaven elkaar een high five, zetten vervolgens de rosé (‘Foundation Stone’ Rickety Bridge) koud, want dat was de enige wijn die we ‘blind’ hadden gekocht en konden eindelijk beginnen met ons ‘wijnwinkeltje’. Het is echt heerlijk om al die prachtige wijnen in huis te hebben en we zijn zo benieuwd wat anderen ervan vinden!

De rosé van Rickety Bridge is een zomerse wijn uit dit jaar, 2015 (!). We waren gewoon nog in Zuid-Afrika toen de druiven voor deze wijn geoogst werden. Het resultaat is een frisse, fruitige blend van Syrah, Grenache en Mourvedre. Het eerste wat je ruikt zijn aardbeien en rijpe kersen, maar Jouke merkte terecht ook een ‘spicy’ toon op in de smaak. Hopelijk worden de avonden weer zwoeler, want dan is dit de perfecte zomerwijn.

Wij gaan weer verder met wijn uitpakken en sorteren. Houd de site en/of de Facebook-pagina van Wine Route in de gaten voor meer mooi wijnnieuws!

FullSizeRender-12

Stormachtige maandagochtend: de eerste pallet wordt neergezet

 

FullSizeRender-13

En al snel staat de stoep vol wijn!

IMG_3735

Yes! They have arrived!

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.