Wine Route | We volgen de route over zee
15822
post-template-default,single,single-post,postid-15822,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-6.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

We volgen de route over zee

28 jun We volgen de route over zee

Hij was onderweg vanaf Durban, via Hermanus naar de haven van Kaapstad. Gebiologeerd kijk ik op marinetraffic.com, op zoek naar ‘ons’ vrachtschip die elk moment kan beginnen aan zijn grote reis naar Rotterdam. Met onze wijn aan boord.

Marinetraffic.com geeft hoop en vlinders in mijn buik. Maar een paar dagen geleden voelde ik me nog als een van de gelukszoekers in ‘Ik vertrek’. Misschien ken je het programma. Dat begint altijd met gewone mensen met mooie dromen, ze vertrekken vol goede moed naar de een of andere bestemming waar ze een bed & breakfast op gaan zetten, of iets dergelijks. Doorgaans lijken ze vergeten dat er een vreemde taal wordt gesproken in het land van hun dromen en hebben ze geen enkel benul van vergunningen. En dus mislukt het plan meestal jammerlijk, of kost het in ieder geval vreselijk veel bloed, zweet en tranen. Ik zit altijd op de bank met gemengde gevoelens. Dat varieert nogal, van medelijden tot ongeloof.

Wij bestelden een maand geleden onze met zorg geselecteerde wijnen in het verre Zuid-Afrika. Een spannend moment, want het was onze eerste officiële bestelling. De boot zou er een maand over doen en zo verwachtten wij de wijn begin juli. En toen kwamen er op onze weg een aantal hobbels, in de vorm van formulieren, verschillende werkwijzen tussen Nederland en Zuid-Afrika, verzekeringen en andere dingen. De tijd verstreek en we werden ongeduldig. Maar gelukkig weten we na vaker in Zuid-Afrika geweest te zijn toch wel een beetje de weg en spreken een beetje de taal en weten we dat geduld uiteindelijk wordt beloond.

vrachtschipZA

Daar ligt ons schip, beladen en klaar voor de grote reis

Ik zie op marinetraffic.com, in de haven van Kaapstad een getekend bootje. Het is het enorme vrachtschip met duizenden containers, waarin in een van die containers onze wijn zit. Morgen begint de reis naar Rotterdam. Ik zal het ‘bootje’ elke dag volgen op zijn reis naar onze wijnkelders.

Begin augustus verwachten we de wijn echt in Noordwijk, met daarbij een heerlijke verrassing: een frisse, fruitige Zuid-Afrikaanse rosé van het wijnhuis Rickety Bridge in Franschhoek. Na een koele lente komt toch zeker een zwoele zomer, nou, voilà en dan is het tijd voor rosé.

Mooi toeval: ik heb al gekite 'vlakbij' het MOL-vrachtschip

Mooi toeval: ik heb al gekite ‘vlakbij’ het MOL-vrachtschip

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.