Wine Route | Wine Route…een droom die uitkomt!
15809
post-template-default,single,single-post,postid-15809,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-6.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Wine Route…een droom die uitkomt!

02 jun Wine Route…een droom die uitkomt!

Zoals een vriend van ons het verwoordde: “het was niet de vraag of jullie iets met Zuid-Afrikaanse wijn zouden gaan doen, maar wanneer.” En dit jaar kwam alles samen: passie, Zuid-Afrika, inspiratie en timing. En nu kunnen we trots en met een grote smile op ons gezicht vertellen: WINE ROUTE is live!120928 Jouke_Linda | Nederland

Ik deel samen met mijn grote liefde een passie voor wijn. Dat begon jaren geleden toen we voor het eerst samen in Kaapstad kwamen en verrast waren door de mooie wijnhuizen, eindeloze uitzichten over wijnranken en oceaan, maar vooral door de prachtige wijnen die ze er maken. Deze plek veroverde al snel een plek in ons hart. Maar we cruisden ook in een geleende cabrio over de Route des Vins in de Elzas en knalden ’s avonds op ons balkonnetje lekker een door ‘ons ontdekte’ crémant open. In Toscane dronken we met een enthousiaste Italiaan Chianti bij kaarslicht en reden een mooie route door de heuvels van dit wijngebied. Altijd weer een wijnroute die je leidt langs wijnhuizen en eindeloze hoeveelheden druiven. Je kunt ‘m altijd volgen, bijna altijd garantie voor een mooie dag.

We kwamen terug in Kaapstad, ontdekten nieuwe wijnhuizen. Soms along the way, soms door te kletsen met locals, door te proeven op een markt of in een wijnwinkel. Als het einde van een reis in zicht kwam begonnen we te fantaseren over het importeren van onze favoriete wijnen, zodat we ze niet zouden hoeven missen.

In de tussentijd verdiepte Jouke zich op een niveautje professioneler in de wijn, volgde de opleiding WSET 3 (advanced international) en kon niet stoppen met proeven van en praten over wijn. Ik kon niet anders dan meegesleurd worden in zijn enthousiasme en volgde WSET 2. De vonk sloeg over. Hier ‘moesten’ we wat mee.

En nu, in de zomer van 2015 presenteren we trots: WINE ROUTE, the road to perfect wine. De naam symboliseert voor ons mooie herinneringen aan de wijnroutes die we reden, de weg naar ons ‘bedrijfje’ en de route die onze wijn aflegt: van de druivenstokken in het verre Zuid-Afrika, door de handen van kundige wijnmakers, op de boot gezet in Kaapstad, over de oceaan naar Rotterdam, waar twee wijnliefhebbers de wijn liefdevol zullen opwachten.

De selectie van wijnen is niet groot, maar wel zorgvuldig uitgezocht. Het zijn ‘geniet’-wijnen, die je drinkt met je geliefde, goede vrienden of andere goudfazanten, bij lekker eten of op een  mooie zomeravond onder de Hollandse sterrenhemel, in je tuin, op je balkon of met je voeten in het warme zand.
Zo zie ik dat voor me.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.