Wine Route | Ode aan de Kaap 2015
15724
post-template-default,single,single-post,postid-15724,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-6.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Ode aan de Kaap 2015

23 apr Ode aan de Kaap 2015

‘Dit is gewoon een culinair surfwalhalla’ schreeuwt mijn geliefde in de wind als we terugkomen van een onvergetelijke lunch bij The Test Kitchen. Ondanks, of juist door de heerlijke wijnen tijdens de lunch tuigen we enthousiast de kites op en knallen we nog even in de golven, terwijl de zon in de oceaan zakt. 

Op onze tijd in Zuid-Afrika kan ik vanuit meerdere perspectieven terugkijken. Surf, nieuwe culinaire ontdekkingen, gezellige markten, onvergetelijke wijnen en landschappen en fijne producten ‘in season’. En die combinatie van dingen is magisch. Al op een van de eerste avonden keek ik naar de Tafelberg en voelde ik dat ik dat beetje ‘rauwe’ randje wat Kaapstad heeft zo aantrekkelijk vind. Het is hip, maar relaxed, het is culinair, maar intens van smaak, het is een oneindige ontdekkingstocht en het is thuiskomen. Ik hou van de plek waar we verblijven; de kust ten noorden van de ‘Moederstad’, de eindeloze stranden aan de Atlantische oceaan, de duinen, de soms snoeiharde wind, imposante golven en soms vurige sunsets. De onvoorspelbaarheid en toch dag in dag uit de schoonheid van dit land.

En op die eerste avond zat ik ook al met de ‘Eat Out’ in mijn hand, het magazine met de (beste) restaurants van Zuid-Afrika. En ook al wist ik best dat het een uitdaging zou worden met twee kinderen, he, dromen mag altijd, dus verlanglijstjes maken ook. ‘Klassiekers’ die we nog eens mee wilden maken stonden gereserveerd (sowieso moet je hier altijd reserveren, zelfs een tafeltje in de lokale snackbar op donderdagavond!), maar ik werd natuurlijk ook nieuwsgierig naar andere restaurants. Gelukkig zijn er ook genoeg kindvriendelijk opties (met picknick bijvoorbeeld) en hadden we het geluk om een goede oppas te vinden. Zo aten we de perfecte ribeye bij The Butcher Shop op Mouille Point in Kaapstad, lunchten we met uitzicht over de wijnranken van Tokara, aten we de lekkerste sushi op het terras van het nieuwe wine-estate Beau Constantia en lieten we ons toch ook weer omver blazen door de verrassingen van Luke Dale Roberts, chef van The Test Kitchen.

Ode 15 Bo

Een toertje door de wijnlanden van Stellenbosch deed ons versteld staan bij Equus, het restaurant van winery Cavalli. Niet alleen museum, fervent verzamelaar van door celebs gesigneerde dingen, maar ook een prachtig gelegen, hyper-smaakvol ingericht terras. We kwamen echter onverwacht langs wippen , dus helaas geen plek meer voor de lunch. Van hip naar traditioneel: bij het binnen stappen van wine estate Waterford waanden we ons in de mooiste en meest romantische binnenplaats die niet zou misstaan in hartje Toscane. Een chocolate & wine tasting, waarom ook niet? Waarna we voor een keer niet alleen met wijn maar ook met 5 repen chocola de deur uitwandelden.

‘Zuid-Afrika is het beloofde land!’ lacht mijn geliefde als we Kloofnek Road oversteken en de baai van Camps’ Bay in de diepte zien liggen, de 12 apostelen in de genadeloze middagzon. ‘Het barst hier van de mooie natuur, perfecte surf, fantastische wijnen en geweldig eten!’. Ik gluur door mijn zonnebril en kan alleen maar beamen wat hij zegt. We melden ons voor een picknick met pizza’s bij The Roundhouse. ‘Are you here for the sundowner?’ vraagt de dame van het restaurant. ‘Ach, waarom niet, nu we er toch zijn?’

Ode 15 surf

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.